Αριστείο μεταπτυχιακής έρευνας «Καθηγητής Ε. Ευαγγέλου» (2023)

Published On: 15/11/2023Last Updated: 15/11/2023

Το Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής θεσμοθετεί το Αριστείο μεταπτυχιακής έρευνας «Καθηγητής Ε. Ευαγγέλου» ως μία ταπεινή ένδειξη οδύνης και τιμής για την πρόσφατη απώλεια του Καθηγητή Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial, Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου.

Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου είχε καταγωγή από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Με πτυχίο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Είχε διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του King ́s College London. Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου ήταν πανεπιστημιακός δάσκαλος που ενεύπνευσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και υπήρξε πηγή στοχασμού και καθοδήγησης για δεκάδες νέες και νέους επιστήμονες. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης όπως τα Nature, Nature Genetics, Nature Medicine, JAMA, Lancet και η έρευνα του έχει υποστηριχθεί από εθνικούς και διεθνείς φορείς, προάγοντας το επιστημονικό κύρος και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: 1. Αν φοιτούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ή το έχουν ολοκληρώσει μέχρι πριν 3 έτη

2. Αν εκπονούν διδακτορική διατριβή με έναρξη έως 18 μήνες πριν

3. Αν συμμετέχουν ενεργά στην τρέχουσα περίοδο σε ερευνητικά προγράμματα συναφή με κλινική και μοριακή επιδημιολογία, ανεξάρτητα από την ανάληψη ή ολοκλήρωση υποχρεώσεων μεταπτυχιακών σπουδών.

Η φόρμα βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://epidemiology.med.uth.gr/dilosi/index.php/277686?lang=el

Υποβολή αιτήσεων μέχρι και 10/10/2023