ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – 9o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Published On: 15/11/2023Last Updated: 15/11/2023

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – 90 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Οκτωβρίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φόρουμ απένειμε με μεγάλη χαρά το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» στον κ. Γεώργιο Μαρκοζάννε για τη μελέτη του σχετικά με τη συσχέτιση του σωματικού λίπους, της φυσικής δραστηριότητας και των διατροφικών παραγόντων σε άτομα μετά τη διάγνωση καρκίνου σε σχέση με την πρόγνωση του καρκίνου του μαστού. Η εργασία διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund – WCRF).

Ο κ. Μαρκοζάννες είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής, ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Βιοστατιστική στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου.

Η επιλογή έγινε μεταξύ επτά πολύ αξιόλογων υποψηφίων από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από έξι Καθηγητές του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής. Το βραβείο απονέμεται εις μνήμη του αξέχαστου Καθηγητού και ακαδημαϊκού δασκάλου Δημητρίου Τριχόπουλου, Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Harvard και Ακαδημαϊκού, σε νέους επιστήμονες ως επιβράβευση αξιόλογου επιστημονικού έργου στο πεδίο της επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας και με στόχο την  ενίσχυση της περαιτέρω επιτυχημένης πορείας τους. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

 

Στο ίδιο Συνέδριο απονεμήθηκε το «Αριστείο Καθηγητού Ευάγγελου Ευαγγέλου» στον κ. Φώτη Κοσκερίδη για τη μελέτη του σχετικά με την «Πολυμεταβλητή ανάλυση στην ανακάλυψη εκατοντάδων νέων γενετικών  τόπων των αιματικών κυττάρων». Ο κ. Κοσκερίδης είναι υποψήφιος διδάκτορας στην μοριακή και γενετική επιδημιολογία στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η επιλογή έγινε μεταξύ πέντε πολύ αξιόλογων υποψηφίων από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από έξι Καθηγητές του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής. Το βραβείο θεσπίστηκε εις μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Καθηγητή Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial καθηγητού Ευάγγελου Ευαγγέλου και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

 

Το ΔΣ του Φόρουμ ευχαριστεί θερμά όλους τους υποψηφίους, τους συγχαίρει για το υψηλό επίπεδο των υποβληθέντων εργασιών και τους εύχεται μία δημιουργική πορεία και ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο της επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας.