Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου (2024)

Published On: 24/09/2024Last Updated: 25/09/2024

Το «Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής» με την ευκαιρία του 10ου Συνεδρίου του, με τίτλο «Η διασύνδεση της Δημόσιας Υγείας με την ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 1-3 Νοεμβρίου 2024, θα χορηγήσει το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» με στόχο την επιβράβευση του ερευνητικού έργου νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας και βρίσκονται στα αρχικά βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» θεσμοθετήθηκε το 2018 και απονέμεται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Φόρουμ. Συνίσταται σε τιμητικό δίπλωμα και συμβολικό χρηματικό ποσό 600 Ευρώ.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος πέρα από ερευνητής διεθνούς βεληνεκούς με ανεκτίμητη προσφορά στην Ιατρική Επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, υπήρξε και ένας φωτισμένος δάσκαλος που γαλούχησε γενιές επιστημόνων και λειτουργών υγείας.

Το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, τους οποίους πάντα στήριζε και ενέπνεε ο Καθηγητής Δ. Τριχόπουλος και απονέμεται ως επιβράβευση αξιόλογης δημοσιευμένης εργασίας στο πεδίο της επιδημιολογίας / δημόσιας υγείας ή για την ενίσχυση υποσχόμενου ερευνητικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή
  • εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα
  • δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη μετά την απονομή του διδακτορικού τους διπλώματος
  • δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη μετά τις μεταδιδακτορικές τους σπουδές.

 

Ο Σύνδεσμος για τις αιτήσεις για το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» είναι ο παρακάτω:

http://epidemiology.med.uth.gr/dilosi/index.php/854669?lang=el

 

Σύντομο σημείωμα με το σκεπτικό της υποψηφιότητας (έως 300 λέξεις)

Περίληψη ερευνητικής εργασίας που προτείνεται για βράβευση (έως 1500 λέξεις)

Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS

 

 

Υποβολή αιτήσεων μέχρι και 15/10/2024