Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου (9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής)

Published On: 15/11/2023Last Updated: 15/11/2023

Το «Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής» με την ευκαιρία του 9ου Συνεδρίου του, με τίτλο ««Η πρόληψη και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στη μετά COVID-19 εποχή» που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 20-22 Οκτωβρίου 2023, θα χορηγήσει το  «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» με στόχο την ενίσχυση του ερευνητικού έργου νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας και βρίσκονται στα αρχικά βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου»  θεσμοθετήθηκε το 2018 και απονέμεται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Φόρουμ. Συνίσταται σε τιμητικό δίπλωμα και οικονομική ενίσχυση του βραβευθέντος με το ποσό των 1.000 Ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή
  • εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα
  • δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη μετά την απονομή του διδακτορικού τους διπλώματος
  • δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη μετά τις μεταδιδακτορικές τους σπουδές.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος πέρα από ερευνητής διεθνούς βεληνεκούς με ανεκτίμητη προσφορά στην Ιατρική Επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, υπήρξε και ένας φωτισμένος δάσκαλος που γαλούχησε γενιές επιστημόνων και λειτουργών υγείας.
Το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, τους οποίους πάντα στήριζε και ενέπνεε ο Καθηγητής Δ. Τριχόπουλος και απονέμεται ως επιβράβευση αξιόλογης δημοσιευμένης εργασίας στο πεδίο της επιδημιολογίας / δημόσιας υγείας ή για την ενίσχυση υποσχόμενου ερευνητικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Σύνδεσμος για τις αιτήσεις για το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» είναι ο παρακάτω:

http://epidemiology.med.uth.gr/dilosi/index.php/854669?lang=el

Υποβολή αιτήσεων μέχρι και 10/10/2023

Η αφίσα του συνεδρίου και τα λοιπά στοιχεία είναι στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://congressworld.gr/en/event/9o-panellinio-synedrio-tou-foroum-dimosias-ygeias-koinonikis-iatrikis-prolipsi-kai-diacheirisi-ton-chronion-nosimaton-sti-meta-covid-19-epochi/